Kent Tasarımında Nihat Mertoğlu’nun Başarılı Dokunuşları

 

Kent mobilyaları konusunda yıllardan beri büyük emekler veren ve bugün fabrikası ile birlikte bu alanda başarılı bir hizmet vermeye devam eden Nihat Mertoğlu, kentin her detayına önem verecek ürün gruplarını ihmal etmiyor. Henüz işçiyken çalıştığı fabrikada insanlara kıyafetler satmakla başlayan pazarlamacılık kariyeri, çöp kovasının montajı ile bir dönüm noktası yaşadı. Ticari hayatında başaramazsın diyenlere inat pes etmeyerek bugünlere gelen iş adamı, paslanmaz çöp kovası grubu için bile titizlikle çalışmayı elden bırakmıyor. Kentlerin farklı alanlarında Mertoğlu imzasını taşıyan paslanmaz çöp kovaları modellerine rastlamak mümkün. Bu ürünler ile kentlerin daha doğal ve yeşil görünmesi sağlanıyor.

paslanmaz çöp kovası

 

 Bir Kenti Her Detayı ile Tasarlamak

 

Kent mobilyaları ile meydanları tasarlamak oldukça önemli bir iş. Her işinde resmin bütünü kadar detaylarına da bakmayı ihmal etmeyen Nihat Mertoğlu, paslanmaz çöp kovası ile kentlerin daha şık görünmesine katkı sağlıyor. En verimsiz alanda bile paslanmaz çöp kovaları modelleri ile şıklık mümkün hale geliyor. Farklı modellere yer verildikçe, Mertoğlu’nun en önem verdiği konulardan birisi de başarılmış oluyor; çeşitlilik.

 

 Çöp kovalarında da Zengin Bir Çeşitlilik Söz Konusu

paslanmaz
çöp kovası

Kent mobilyası dendiği zaman akla gelen zengin çeşitlilik durumu, çöp kovaları  için de geçerli. Farklı boyutlar, malzemeler ve biçimler ile üretilen çöp kovoları  kent meydanlarında bir ihtiyaç olduğu da gerçek. Çeşitliliğin getirdiği farklılıklar ile daha özgün kentler de gerçekleşmiş oluyor. Nihat Mertoğlu fabrikasında yer alan her ürün için tek bir çeşitle kalmamak esastır. En basit gibi görülen ürünlerde bile farklı modellere yer verilmektedir. Çünkü dönem ihtiyaçlarına yetişebilmenin en iyi yollarından birisi olarak görülür. kova modellerinin paslanmaz olması da, malzeme kalitesini kanıtlar niteliktedir.

 

 Malzeme Kalitesinde Mertoğlu’nun Tercihleri

 

Saksılar için tercih edilen malzemeler genellikle metal, ahşap ve plastikten oluşuyor. Kent dokusuna uyum sağlamasının yanında, kullanışlı olması açısından oldukça ideal ve işlevsel malzemeler olduğunu söylemek mümkün. Bu konuda Mertoğlu, fabrika bünyesinde yer alan her üründe gösterdiği titizliği sağlıyor. Detayları düşünmenin daha zor ve önemli olduğunu düşünen iş adamı, malzemede de sürdürülebilirliğe önem veriyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir